CSAK7!
Valódi hírek válogatása & REAL BLOG. NO fake news.
CSAK7!
Valódi hírek válogatása & REAL BLOG. NO fake news.

#dalailámaiseztmondja


Dalai láma: a bevándorlóknak haza kell térniük
Dalai láma: a bevándorlóknak haza kell térniük

2018. szeptember 14., péntek

A dalai láma sokkolta a multikulturális fellegvárban Malmöben tartott konferencián résztvevőket. A napokban Svédországba látogatott, ahol többek között elmondta véleményét az országot - és egész Európát - sújtó bevándorlási válságról is. A spirituális vezető  olyat mondott, ami valószínűleg kiverte a biztosítékot a multikultihoz szokott svéd agyakban.

A dalai láma látogatása során dicsérte a skandináv államot, mert egy "békés, fejlődőképes" nemzetnek gondolja, ám hirtelen váltással kitért a bevándorlás kérdésére is, amely a svéd választás során is óhatatlanul előtérbe került. 

A dalai láma a multikulti Malmöben beszélt, ahol a lakosok felét immár a bevándorlók teszik ki, ezen belül is a legnépesebb csoport az irakiaké.

A buddhista vezető szerint rengetegen érkeznek a Közel-Keletről, s noha nem volt kifogása ellene, hogy Németország vagy Svédország segíti ezeket az embereket, azt ugyanakkor leszögezte, hogy

bár morális kötelesség segíteni az olyan menekülteken, akiknek élete közvetlen életveszélyben van, de utána haza kell küldeni őket.

"Fogadd be őket, segíts nekik, oktasd őket..., de végérvényesen nekik saját hazájukat kell fejleszteni és gazdagítani." 

Majd hozzátette: 

"Európa az európaiakhoz tartozik és a bevándorlóknak haza kell térniük, majd saját országukat kell újjáépíteniük."

Már 2016-ban is kijelentett hasonló racionális állásfoglalást a tibeti vezető, amikor azt mondta, hogy 

Németországnak nem szabad arab országgá válni. Németorsszág az német ország és az arabokat Európából haza kell küldeni az arab világba.

Azt is megismételte, hogy a kínai tömeges bevándorlás Tibet területére jelenti a legnagyobb fenyegetést a tibeti nemzeti identitásra és önazonosságra.
"A kínai bevándorlók tömeges bevándorlása Tibet területére azzal fenyeget, hogy veszélyezteti Tibet kulturális és vallási identitását és a tibetiek elnyomásba és kissebbségbe kerülnek saját hazájukban."

"Ez nem más, mint kulturális népirtás és genocidium." - mondta a Tibeti Felkelés 38. évforduláján.