CSAK7!
Valódi hírek válogatása & REAL BLOG. NO fake news.
CSAK7!
Valódi hírek válogatása & REAL BLOG. NO fake news.

#liberális #agyf.sz


Fair play? Egy transznemű futó tönkreverte a teljes női mezőnyt

2019. június 5., szerda

A férfinak született, ám a nemváltoztató műtétje óta a nők mezőnyében versenyző futó nyerte meg a 400 méteres női gátfutást a május végén megrendezett amerikai egyetemi bajnokságon.

A New Hampshire-i Franklin Pierce Egyetem transznemű futója CeCe Telfer, a 400 méteres női gátfutást egyéni csúccsal, 57,53 másodperces teljesítménnyel nyerte meg. Megszokhattuk már, hogy a liberális embertípusnak mindenki egyaránt fontos, az ő szemében mindenki egyenlő. A nagy egyenlősdi azonban néha furcsa szituációkat, paradox helyzeteket szülhet.

Zach Emerson, aki az egyetem atlétikacsapatának női tagjait, így CeCe Telfert is edzi, azonban letette a voksát, és a diadal után kifejezésre juttatta, hogy nem talál kivetnivalót a transznemű futó sikerében, sőt külön meg is jegyezte, mennyire büszke a tanítványára, aki a szeles idő és a hőség ellenére egyéni rekorddal tudott győzni.

Intő jel lehet ugyanakkor a Nemzeti Egyetemi Atlétikai Szövetség (NCAA) számára, hogy sokan kritizálják azt a gyakorlatot, miszerint a transznemű sportolók elindulhatnak a nők mezőnyében.

Többen azzal az ötlettel álltak elő, hogy a férfi és a női versenyeken kívül rendezni kellene megmérettetéseket az „egyéb” nemi kategóriához tartozó sportolók számára is, így a férfinak született transzneműek egymás között dönthetnék el, hogy melyikük a legjobb – nem a nők között tennének szert jogosulatlan előnyre.

A javaslat meglehetősen pozitív fogadtatásra lelt a sportkedvelő amerikaiak körében, így nem elképzelhetetlen, hogy a szakági szövetségek előbb-utóbb lépni fognak az ügyben.

Forrás: 888.hu