CSAK7!
Valódi hírek válogatása & REAL BLOG. NO fake news.
CSAK7!
Valódi hírek válogatása & REAL BLOG. NO fake news.
Mi Hazánk Mozgalom: Toroczkaiék kiléptetnék Magyarországot az EU-ból
Mi Hazánk Mozgalom: Toroczkaiék kiléptetnék Magyarországot az EU-ból

2018. július 17. kedd

A Toroczkai László vezette Mi Hazánk Mozgalom kedden, az Országház előtt mutatta be első alkalommal 20 pontos vitaindítóját leendő programjukhoz. A vitaindítóra a későbbiekben a mozgalom honlapján lehet szavazni igennel vagy nemmel, ezzel segítve a párt alapító okiratának létrejöttét. 

A Mi Hazánk Mozgalom 20 pontból álló vitaindítóját a párt elnöke, Toroczkai László, valamint alelnöke, a parlamenti mandátummal rendelkező Dúró Dóra mutatta be. A mozgalom álláspontja szerint valódi társadalmi problémákról, nemzetstratégiai kérdésekről kell őszintén, a politikai korrektségtől mentesen beszélni, ezért készítették a majd augusztus 20-án bemutatásra kerülő alapító nyilatkozathoz szükséges előzetes vitakérdéseket.

Ezek között többször szerepel a különböző társadalmat érintő kérdések népszavazás útján való eldöntése, mint például egy új Alaptörvény létrehozása, vagy az EU-ból való kilépés. Toroczkaiék az ív alapján továbbá visszavezetnék az egy-két hónapig tartó sorkatonaságot is, a milliárdosokra pedig vagyonadót vetnének ki. A Mi Hazánk Mozgalom szerint Magyarországnak követnie kéne a horvát példát, és meg kéne semmisítenie a devizahiteleket is. A vitaindító kérdéseket ITT olvashatják.

Toroczkai elmondta, a mozgalom célja, hogy valódi kérdéseket tegyenek fel, valódi vitákat folytassanak le, mindezt a társadalom széles köreinek bevonásával. Hozzátette, az EU egyfajta gyarmatosító szuperhatalomként igyekszik működni, s Európai Egyesült Államokká akarja összegyúrni az országokat.

Az Unión kívül is van élet, és az Unió megszűnése után is. Fel kell készülni rá!

– áll a vitaindítóban. Újságírói kérdésre, miszerint van-e bármilyen köze neki, vagy Dúró Dónának a Jobbik pénzügyi adósságához és ellehetetlenüléséhez, Toroczkai nemmel felelt. A politikus szerint bele sem láttak a Jobbik pénzügyeibe, valamint az eljárásról kérésére sem kapott tájékoztatást az illetékesektől.

Forrás: pestisracok.hu