CSAK7!
Valódi hírek válogatása & REAL BLOG. NO fake news.
CSAK7!
Valódi hírek válogatása & REAL BLOG. NO fake news.

#vélemény


Ne szépítsük: Svédország még mindig imádja a bevándorlókat
Ne szépítsük: Svédország még mindig imádja a bevándorlókat

2018. szeptember 10. hétfő

Bár növelte táborát a bevándorlásellenes Svéd Demokraták (SD), láthatjuk, hogy a választók 80 százalékának nincs különösebb gondja a Svédországot uraló migráns invázióval. A jobboldali sajtó szinte ünnepel az SD "előretörése" miatt, mi azonban nem látjuk ilyen rózsásan a helyzetet.

99,8 %-os feldolgozottságnál a migrációt elutasító SD a szavazatok 17,6 százalékát szerezte meg, ami ugyan elmaradt a párt vezetője, Jimmie Akesson által remélt 20 százalék feletti eredménytől, mégis erősödésnek tekinthető a párt 2014-es választási szerepléséhez képest.

Az előzetes eredmények szerint a svédországi választást a kormányzó baloldali koalíció nyerhette meg hajszálnyi előnnyel, a voksok 40,6 százalékával az ellenzéki jobbközép választási szövetség előtt, amely a szavazatok 40,3 százalékát szerezte meg. Egyik hagyományos politikai tömb sem jutott többséghez a törvényhozásban. Korábban valamennyi párt kizárta, hogy hajlandó lenne együttműködni a parlamentben az SD-vel.

Kérdések:

Mennyire van kimosva a svédek agya? A választásra jogosultak közül mennyien bevándorlók?

Kijelenthetjük, hogy halvány remény talán még van, de Svédország egyelőre elesett. Lehet pozitívan értékelni, mint az itthoni vagy a külföldi jobboldali sajtó javarésze, de ez csak az emberek áltatása. Sok boldogságot kívánunk a svédeknek! 17,6 %-nak pedig kitartást!

csak7