CSAK7!
Valódi hírek válogatása & REAL BLOG. NO fake news.
CSAK7!
Valódi hírek válogatása & REAL BLOG. NO fake news.
Németországban tolták a török nacionalizmust, Horst Seehofer betiltotta őket
Németországban tolták a török nacionalizmust, Horst Seehofer betiltotta őket

2018. július.10. kedd

Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter betiltotta kedden az Osmanen Germania nevű török nacionalista motoros bandát, és elrendelte, hogy a szervezet hagyjon fel minden tevékenységével.

Szövetségi belügyminisztériumi közlés szerint „a szervezet súlyos fenyegetést jelent a személyes szabadságjogokra és a lakosságra általában”.

A szervezet betiltását a tárca az egyesülési törvény előírásaival indokolja, és megállapítja, hogy az Osmanen Germania célja és tevékenysége a büntető törvénykönyvbe ütközik. Mivel a miniszteri rendelet az Osmanen Germania összes tagszervezetére is vonatkozik – miután 16 helyi szervezete van – ezért kedd reggel a banda több tagjánál tartottak házkutatást Rajna-vidék-Pfalz, Baden-Württemberg és Hessen tartományokban, valamint Bajorországban.

Világossá tette azt is Seehofer, hogy a német szövetségi és tartományi hatóságok egyaránt szigorúan fellépnek a szervezett bűnözés minden formája, így a bűncselekményeket elkövető motoros bandák ellen is. „Aki elutasítja a jogállamiságot, az ne számítson tőlünk semmilyen megértésre” – szögezte le Seehofer.

Tavasszal kezdtek el nyomozni az Erdogan-párti szervezet ellen

A minisztérium tájékoztatása szerint egy március közepén elindított nyomozás tárta fel azokat a jogsértéseket, amelyek alapján az Osmanen Germania betiltása elrendelhető. A vizsgálat célja a motoros banda szervezeti felépítésének, irányításának és a helyi szervezetek közötti együttműködésnek a feltárása volt.

A hatóságok szerint az Osmamen Germania tagjai több támadásért is felelősek,

amelyeket baloldali törökök, Recep Tayyip Erdogan török elnök bírálói és azok ellen követtek el Németországban, akiket Ankara kikiáltott a kudarcba fulladt 2016-os puccskísérlet kitervelőjének, az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen iszlamista hitszónoknak. Az Osmanen Germaniát az Erdogan vezette török kormánypárt, az Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) is támogatja.

Forrás: hirado.hu