CSAK7!
Valódi hírek válogatása & REAL BLOG. NO fake news.
CSAK7!
Valódi hírek válogatása & REAL BLOG. NO fake news.

​#namégmitnem


Orbán Viktor: Az EU új terve, hogy elveszi tőlünk a kapukulcsot

2018. szeptember 14., péntek

Az új brüsszeli terv az, hogy ha már Magyarországot nem lehet rászorítani arra, hogy beengedje a migránsokat, akkor el kell tőlünk venni a határvédelem jogát

– mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban, kifutó kollekciónak nevezve a jelenlegi EP-képviselőket.​

Orbán Viktor egyértelműnek nevezte, hogy az EP-ben bevándorláspárti többségének célja a népességcsere, az EU problémáira válaszul bevándorlókontinenssé tennék Európát.

A mi hazánk a migránsútvonal közepén van, a délről feláramló migránsok csak rajtunk keresztül juthatnak be az EU-ba, ezért nekünk kellett nemet mondani – fogalmazott, hozzátéve, hogy mivel mi megállítottuk őket, a hazánk a migrációval szembeni ellenállás jelképévé vált. 

A Sargentini-jelentéssel kapcsolatban a miniszterelnök felidézte az ugyanilyen Tavares-jelentést, amely a multik hazaküldésére válaszul született, azt is elfogadta az EU, de ugyanúgy nem jelentett veszélyt Magyarországra, ahogy a Sargentini-jelentés sem fog.

Judith Sargentini azon kijelentésére, hogy a magyar kormány nem tudott érdemben reagálni a jelentés állításaira, Orbán Viktor a jelentéssel kapcsolatos észrevételeket tartalmazó 108 oldalas iratot hozta fel. Hangsúlyozta, hogy a holland politikus jelentésében 19 pont most folyó vitás eljárásokról szól, 13 már korábban lezárt eljárásokat kifogásol, 37 pedig nyilvánvaló ténybeli tévedés. A tartózkodó szavazatok körüli jogi trükközésről azt mondta a kormányfő, az Európai Parlament „az erkölcsi tekintélyének az utolsó morzsáit éli fel”, amikor úgy ítél el egy jogállamisági ügyben egy országot, hogy a saját jogállamisági szabályaikat semmibe veszik.

ÚJ MÓDSZERREL PRÓBÁLJÁK MEGNYITNI AZ UTAT A MIGRÁNSOK ELŐTT

Orbán Viktor szavai szerint „most pedig a szöget keressük, amelynek ki kell bújni a zsákból”, a „szög” pedig az, hogy Angela Merkel Macronnal való találkozásakor ultimátumot intézett Európához. A kancellár azt mondta, hogy a schengeni övezet külső határán található európai peremországoknak át kell adniuk határőrizetük egy részét Brüsszelnek – emlékeztetett, úgy fogalmazva, hogy „el akarják tőlünk venni a kapukulcsot”.

Nem tudták kifeszíteni Magyarország kapuját, de van újabb tervük

A terv az, hogy ha Magyarországot nem lehet rászorítani arra, hogy beengedje a migránsokat, akkor el kell tőle venni a határvédelem jogát. Nem kevesebbet akarnak, mint hogy a magyar fiaink, rendőrök és katonák helyett, akik védik a határt, akiknek fontos a hazájuk, zsoldosokat küldjenek ide Brüsszelből. És ne legyenek illúzióink: be fogják engedni a migránsokat

– mondta, hozzátéve, hogy Magyarországot meg akarják bélyegezni, a magyar ellenállást meg akarják gyengíteni. A miniszterelnök a bevándorlásról szóló küzdelmet tartja az EU jövőjét meghatározó ügynek:

Vannak bevándorláspártiak és bevándorlásellenesek. Bevándorláspárti az EP-ben ülők nagy része, a baloldali magyar képviselők is.

A jobboldal helyzetét viszont megosztónak mondta, hiszen ott vannak a konzervatívok mellett a radikálisok is, utóbbiak pedig a saját sorsukról szavazva támogatták a bevándorlásellenes Magyarországot. A miniszterelnök kijelentette, eddig is lehetett tudni, hogy mely képviselők nem osztják a magyar kormány álláspontját a migrációról. Hozzátette, a bevándorláspártiak alapvetően a német és a német övezethez tartozó emberek, ebben „nincs min meglepődni”. Politikai kuriózumnak nevezte, hogy a németek mind Magyarország ellen szavaztak, kivéve a bajorokat: az EP-ben öt bajor képviselő van, ebből négy mellettünk szavazott.

Egyetlen bajor szavazott Magyarország ellen, ő a vezetőjük, és az Európai Bizottság következő elnöke akar lenni

– tette hozzá. Azzal kapcsolatosan, hogy az osztrák képviselők is Magyarország ellen fordultak, Orbán Viktor úgy vélekedett: Sebastian Kurz osztrák kancellár egy fiatal ember, aki hirtelen „beleesett” egy zűrzavaros vitába. Érdekesnek nevezte ezzel szemben, hogy a románok többségükben Magyarország mellett szavaztak, pedig „viharvert viszony van a két ország között”. Orbán Viktor megjegyezte, nagy tanulság, hogy milyen összefüggésben érdemes gondolkodni a szomszédainkról.​

A néppárti Manfred Weber az európai baloldal kegyeit keresi, hogy az Európai Bizottság elnöke lehessen

BRÜSSZEL AZ ANTISZEMITIZMUS ÚJ KÖZPONTJA

Felhívta a figyelmet, hogy a bevándorlás mellett további komoly tétje is van a következő európai uniós választásnak, mert az uniós költségvetési statisztika szerint az EU sok száz millió euróval támogatja a Soros-féle civil szervezeteket. Ha a következő Európai Parlamentnek és Európai Bizottságnak más lesz az összetétele, akkor ennek a sok száz millió eurónak lőttek – fogalmazott Orbán Viktor. Hozzátette, az Európai Bizottság olyan álcivil szervezeteknek ad pénzt, amelyek Izraelben gyakorlatilag antiszemita kampányokat folytatnak Izrael ellen.

Az a helyzet, hogy a modern antiszemitizmusnak ma a központja, ahonnan finanszírozzák az Izrael-ellenes, Netanjahu miniszterelnök úrral szemben fellépő erőket, az Brüsszelben van.​

MEGRENDÍTŐ GYŰLÖLET VAN A HAZAI BALOLDALIAKBAN

Azokkal a magyar ellenzéki képviselőkkel kapcsolatban, akik megszavazták a Sargentini-jelentést, a miniszterelnök azt mondta: vannak dolgok, amiket sosem fognak megérteni a „magaféle emberek”. Kijelentette, elfogadja az ellenzék elkeseredettségét a háromszori választási vereség után, habár ez nem nagy tragédia, hiszen a Fidesz is veszített egymás után kétszer. Mint mondta, a politikában jellemző érzelmeket és indulatokat is megérti,

de az, hogy amikor a hazánkról van szó, akkor a velünk szembeni gyűlöletnél nem fontosabb a hazájuk, az megrendítő.

Úgy fogalmazott: „ez egy kommunista tempó”, és annál az embernél, aki jobban gyűlöli a belpolitikai ellenségét, mint ahogyan a saját hazáját szereti, ott baj van.

Az EP-ben zajlott másik vitát, miszerint Magyarországot vagy a magyar kormányt ítéli-e el a jelentés, Orbán Viktor azzal zárta le:

A támadás Magyarország ellen irányul, ezt a cím definiálja.

A közeljövő ügyeiről a miniszterelnök úgy vélekedett: a Sargentini-jelentés most lekerül a napirendről vagy hátrébb sorolódik, és az ügy jelentősége napról napra csökken. Felhívta a figyelmet azonban, hogy Angela Merkel legújabb terve, hogy a peremországok, mint Magyarország átadják a határvédelem egy részét Brüsszelnek.

A következő csata neve: Ki védi Magyarországot? Ezt a csatát eddig jól nyertük. El akarják venni tőlünk a kapukulcsot. Ez a következő csata, amit meg kell vívnunk

– hívta fel a miniszterelnök a figyelmet.

forrás: pestisracok.hu/hirado.hu