CSAK7!
Valódi hírek válogatása & REAL BLOG. NO fake news.
CSAK7!
Valódi hírek válogatása & REAL BLOG. NO fake news.

#botrány


Román külügyminisztérium: A magyarok szították a feszültséget

2019. június 8., szombat

Most kapaszkodjon meg mindenki. A román külügyminisztérium szerint a magyarok szították a feszültséget az úzvölgyi katonatemetőben. Igen. Van pofájuk. 

Elutasította a bukaresti külügyminisztérium pénteken az úzvölgyi katonatemetőben történtekkel kapcsolatos, a budapesti Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára által megfogalmazott vádakat és azok hangnemét. Tehát gyakorlatilag kikérik maguknak. Meg hát nem jó a hangnem. Mégis milyen hangnemben kéne felszólalnunk? Ennél lájtosabb, diplomatikusabb hangnem nem nagyon létezik az attrocitás után. 

De nincs vége. A most következő sorokat csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk:

A bukaresti külügy állásfoglalásában úgy értékelte, a magyar tisztségviselők szították a feszültséget, miközben a román fél folyamatosan nyugalomra intett és mindkét közösség által elfogadható, kiegyensúlyozott megoldást szorgalmazott. Bukarest a katonai temető “nemzetközi” jellegét hangsúlyozta, ahol minden államnak joga van ott elhantolt hőseire emlékezni.Idézték továbbá a közrendet csütörtökön biztosító karhatalmi erők jelentését, miszerint a résztvevők sem egymással, sem a rendfenntartókkal szemben nem folyamodtak erőszakhoz.

Forrás: pestisracok.hu

​Kiemelt kép: MTI