CSAK7!
Valódi hírek válogatása & REAL BLOG. NO fake news.
CSAK7!
Valódi hírek válogatása & REAL BLOG. NO fake news.
VB ünnep Párizsban: 2 halott, 90 letartóztatott, 149 felgyújtott jármű
VB ünnep Párizsban: 2 halott, 90 letartóztatott, 149 felgyújtott jármű

2018. július 16. hétfő

Franciaország fővárosában tegnap ünnepelték labdarúgó válogatottjuk világbajnoki címét. A liberális sajtó odavan a főleg afrikai származású francia válogatott sikeréért, és a bevándorlók sikerének könyvelik el a vb aranyat. Ahogyan az "ünneplés zajlott" mindenesetre sokatmondó.

Késő éjjelig tartott a zavargás a Champs-Elysees környékén, ahol üzletek kirakatait zúzták be, illetve kifosztottak néhányat, köztük a Drogéria Publicis-t, Adidas üzletet, Intermarché-t, valamint egy motorkerékpáros boltot is. Nem úszta meg épségben a Bistro Romaina valamint a PSG hivatalos boltja sem.

A többségében bevándorlókból álló fiatalok a rendőröket is megtámadták. A maszkos randalírozó csoport tagjait vízágyúkkal is oszlatták. A Champs-Elysées környékét éjfél kör evakuálása után röviddel éjfél után kiürítették, de számos rendbontó újból visszatért, akik hajnal 4 óráig hadakoztak a szervekkel.

Hétfő reggel tartott sajtótájékoztatót a fővárosi rendőrség, Michel Delpuech rendőrkapitány szerint egy tucat üzletet rongáltak meg a lázadók a Champs-Elysees-en.

A Prefektus bejelentette, hogy 102 embert tartóztattak le, közülük 90-et őrizetbe vettek. Az ország területén összesen 292 embert vettek őrizetbe.

Ezenkívül egy férfi súlyosan megsérült, a Champs-Elysees / Pressburg sarkon, kórházba került, az intenzív osztályon kezelik.

Halálos áldozatai is voltak az éjjeli eseményeknek, két férfi vesztette életét. Az egyikük kis motorral közlekedett és elcsapta egy autó, mivel nem volt rajta bukósisak a helyszínen elhunyt. A másik férfit puskávsl lőtték le, az esetet még vizsgálja a rendőrség, de nem biztos, hogy az ünnepléssel kapcsolatos a tragédia.

Ezen kívül 149 autót gyújtottak fel az ámokfutó fiatalok.

A mentőknek és a tűzoltóknak is akadt dolguk bőven. Az ünneplés és az erőszakos események közben 401 alkalommal riasztották tűzoltókat, 70-en kórházba kerültek, mondta a rendőrség szóvívője.