CSAK7!
Valódi hírek válogatása & REAL BLOG. NO fake news.
CSAK7!
Valódi hírek válogatása & REAL BLOG. NO fake news.

#ezisittvan


Viviane Reding: Felszólítom a Néppártot, hogy rakja ki Orbánt és a Fideszt

2018. szeptember 10. hétfő

Határozottan követeli a konzervatív luxemburgi politikus, az Európai Bizottság volt alelnöke, a korábbi igazságszolgáltatásért, alapvető jogokért és állampolgárságért felelős biztos, hogy az Európai Néppárt szabaduljon meg a Fidesztől.

Viviane Reding nemrég interjút adott az osztrák Kuriernek, ezt követően pedig az Euronews arról kérdezte, miért támogatja az elképzelést, hogy a Néppárt zárja ki a Fideszt. A volt uniós biztos és képviselő erre azt válaszolta, nem támogatja, hanem felszólítja a Néppártot, hogy rakja ki Orbánt és pártját.

„Orbán távol tartja Magyarországot a jogállami keretektől, és közpénzeket használ az EU-ellenes propagandájához.”

Orbán Viktor Magyarországot távol tartja a jogállamiságtól, az alapvető jogainktól, az EU szolidaritásától az uniós projektektől. Közpénzeket használ az Európai Unióval szembeni tömeges propagandakampány, a szabad mozgás és a jogállamiság ellen.

Reding kiemeli, hogy az Európai Néppártot negyvenkét évvel ezelőtt az ő hazájában, Luxemburgban alapították. „Ez Európa vezető politikai ereje, ezen a párton és kereszténydemokrata alapokon nyugszik az erős és szilárd Európai Unió.”

Szerinte a Néppártnak szakítani kell az olyan pártokkal, amelyek aláássák a jogállamiságot, és nem EU-pártiak, hanem EU-szkeptikus erők. Orbán szerinte rombolja az EU és a Néppárt értékeit (sorolja a magyar igazságszolgáltatás helyzetét, a felsőoktatás szűkítését, az alkotmányosság csorbítását stb.), ezért nincs helye köztük.

Forrás: hvg.hu